Minikampagne

Hvad er en minikampagne?

Minikampagne afholdes hvert forår og varer over en weekend. Som jagtrytter har du den store glæde og mulighed for at besøge og ride mange flotte steder i Danmark.
Denne gang fandt minikampagnen sted på Langeland, Tranekær slot, hos Christian og Mette Ahlefelt-Laurvig.
Vi, Marie Heyman (23) og Frederikke Tetzlaff (22) oplevede her vores første minikampagne. For os som debutanter havde vi store forventninger til weekendens strabasser. Gennem flere år har vi hørt sjove og festlige anekdoter om minikampagnen fra henholdsvis vores forældre og venner, som har været en del af jagtridningen i mange år. Vi har dog aldrig rigtigt fået den fulde historie, da jagtridning er en lille men meget munter klub, hvor ingen historier forlader selskabet, hvilket selvfølgelig gjorde at vi var endnu mere spændt på at se hvad det hele gik ud på.
 
Fredag eftermiddag d. 5 maj ankom mange af sportsrideklubbens (SPR) jagtryttere til Tranekær, hvor hestene blev indlogeret i flotte opsatte bokse ved siden af Tranekær slot. Allerede ved ankomsten så man store smil på folks læber og med et glas portvin i hånden. Stemningen var sat og hestene blev gjort klar til natten. Middagen fredag aften fortsatte i højt humør og en smule nervøsitet kunne mærkes til morgendagens jagt. En af jagtlæggeren holdte en tale hvori han fortalte om jagtens rute og spring. Her fortalte han med store armbevægelser og entusiasme, hvor fantastisk smuk ruten bliver, men at de dog måtte sætte 80% af springene ned, da de havde ramt en højde på 140 cm. Der var en tydelig ironi i hans stemme, men man kunne på trods af dette, stadig høre folks gisp.
 
Nu var det endelig blevet lørdag og som vi alle havde ventet på, nemlig jagten. Vi stod alle knivskarpe i vores hvide ridebukser, rødejakke og plastron i halsen med endnu et lille glas portvin i hånden, sådan lige til at dulme nerverne lidt inden jagten. Der er tre jagtfelter, hvor vi red i første felt. Vi havde en helt fantastisk smuk jagt med utrolig flotte omgivelser. Især den første galop var meget smuk da man kunne se det røde Tranekær i horisonten. Et syn man aldrig vil glemme. Springene var flotte og udfordrende og selve naturen var en oplevelse i sig selv. Ikke mindst pausen hvor vi red i strandkanten, var fantastisk. Jagten sluttede af i slotsparken, hvor publikum stod klar og tog godt imod os. Alle havde haft en fabelagtig tur med kun to afsidninger!
 
Efter jagten mødtes alle i deres jagttøj til stor frokost. Denne dresscode gav en god stemning og alle var i strålende humør efter den dejlige tur. Under frokosten er det traditionen tro at ræve som har meldt deltaget, ryttere med afsidning og andre som har noget på hjertet, giver en snapserunde til alle. Her valgte vi at give en runde, da vi var debutanter og derfor gerne ville fejre vores første deltagelse. Listen for snapserunderne blev hurtig længere og længere og med resultat af dette steg humøret gevaldigt. På ingen tid blev dansegulvet fyldt og baren velbesøgt. Selvom vi er to af de yngste deltagere føltes det som om, at vi alle var jævnaldrene og festede på lige vis. Det kunne især ses da vi afholdte et shotsstafet, hvor ældre som yngre deltog med stor glæde. Det er lige det det handler om og som vi også sætter stor pris på, nemlig at være en del af jagtfællesskabet. Alle hjælper hinanden og det sociale bånd bliver gang på gang stærkere og stærkere. Vi glæder os til mange flere jagter og ikke mindst til den store kampagne til efteråret som bliver afholdt på Møllerup Gods.

Årets minikampagnetrofæ vinder blev Lise Marquardtsen

Frederikke Tetzlaff og Marie Heyman.

Så er der lidt foto fra jagten på Tranekær :

Tranekær Slot jagt d. 6. maj -17

Sportsrideklubben på Tranekær Slot.