Jagtregler

Jagtregler

   • Man skal være medlem af Sportsrideklubben for at deltage i Spr jagter.
   • Man skal have gyldigt skovkort til alle jagter i Dyrehaven og Jægersborg Hegn samt Amager. Ridekortet er personligt og skal medbringes på rideturen, evt. som foto på mobiltelefon.”
    http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/aktiviteter/ridning/ridning-i-hovedstaden/ridekort/
   • Man betale for jagten med en jagtcheck der koster 160 kr. for 1 stk. og 1500 kr. for 10 stk.  for heste og 110 kr. for 1 stk. og 1.000  for 10 stk. for ponyer
   • Vi rider i sorte lange støvler, hvide bukser, hvid skjorte, hvid plastron, hvide handsker, rød jakke med sort krave  og sort hjelm med 3 punkts hæfte . Evt. sikkerhedsvest bæres under jakken. Der må ikke bæres synlige kameraer.  Langt hår bør være samlet og bundet op.
   • Hvis din hest sparker skal den have rød sløjfe i halen og du skal passe på ikke at komme for tæt på andre.
   • Man skal have en gyldig ansvars og ulykkes forsikring.
   • Deltagelse på hingst og kategori 3 ponyer er ikke tilladt. Drægtige hopper må kun deltage i jagter indtil 5 måneder før planlagt foling og igen 4 måneder efter foling. Man skal være fyldt 10 år.
   • Det er en gentlemens sport og derfor melder man kun fuldført, hvis man har sprunget samtlige spring, er du i tvivl spørg din master.
   • Ponyer deltager i ponyfeltet og heste i hestefeltet, uanset rytterens alder.
   • Alle ryttere under 18 år skal ride med sikkerhedsvest. Ponyryttere må gerne bære vesten uden på jakken
   • Udfyld og aflever erklæring om ansvar ,over 18 år udskrives her;          under 18 år her
   • Officials der stopper/ kommer uden om et spring, må ikke ride tilbage og forsøge igen. Den pågældende Ræv eller Master skal ved navneopråbet melde ”deltaget”, men vil efterfølgende i Jagt statistikken administrativt blive godskrevet for en ”Fuldført” jagt. Hvis en official gentagne gange melder deltaget, må det antages, at dette ikke alene skal tilskrives uheldige omstændigheder, og vedkommende må derfor respektere, at modtage en opfordring fra Jagtledelsen om mere træning, før nye tilbud om Official poster kan accepteres

Jagtridning er en sport/hobby, hvis primære formål er at få en god oplevelse med natur, heste og hinanden. Man skal dog ikke undervurdere sværhedsgraden ved at ride i flok over terrænforhindringer, og det er vigtigt for den gode oplevelse og sikkerheden, både for sig selv og andre, at man er sikker på at have fuld kontrol over sin hest, og at både hest og rytter er i stand til at springe min. 1,10 m. De første to jagter i sæsonen er begynder/lettere jagt. Derefter stiger sværhedsgraden igennem sæsonen for både hest og rytter. Det anbefales derfor, at nye ryttere eller ryttere på nye heste starter med de første jagter i sæsonen, hvor de mere rutinerede jagtryttere vil have særlig fokus på at hjælpe nye jagtryttere. Deltagelse i jagtridning i Sportsrideklubbens regi sker på egen risiko og ansvar. Sportsrideklubben, jagtledelsen og jagtlæggere kan ikke drages til ansvar for evt. uheld og hændelser, som måtte pådrage ryttere og heste skader. Alle heste og ryttere skal være dækket af gyldig og dækkende ansvarsforsikring.

Gebyr for seniorer udgør kr. 160 pr. gang. Det anbefales at købe et hæfte med 10 stk. jagtchecks til kr. 1.500. Gebyr for ponyryttere udgør henholdsvis kr. 110 og ved køb af et hæfte kr. 1000. Jagtchecks kan købes på jagtdagen frem til kl. 9.45.  Ryttere skal respektere folk på jorden! Rettelser og ændringer vil blive bragt på www.sprjagt.dk og sendes direkte til dem som er tilmeldt jagtnyheder samme sted.